Kuinka valmistaa hevonen kilpailuun?

Hevosen valmistaminen kilpailuun vaatii paljon työtä ja huolellisuutta. Tuloksena tulee erittäin täydelliseen ja terveeseen hevoseen sekä yhteensopivaan suoritukseen.

Ensinnäkin, on tärkeää, että hevonen on oikein ruokittu ja harjoitettu ennen kuin kilpailuun osallistutaan. Ylirasitus, painonlasku ja liiallinen rasitus voivat aiheuttaa jonkin sairauden. Hevosen olisi saatava tarpeeksi eläinproteiinia ja energiaa, kun taas liikaa ravinteita voi haitata suorituksen laatua. Siksi hevosen ruokavalion tulee olla asianmukaisesti sopeutettu kilpailutapahtumiin lähellä olevan ajan.

Hevosen fyysistä kuntoa pitäisi myös seurata huolellisesti. Sen tulisi olla kunnossa ja vastata baselin testikriteereihin ennen kilpailua. Hevosen olisi oltava hyvin puhdistettuna ja sen on hyvien tapojen mukaan laitettava mahdollisimman kauas suolapitoisuudeltaan suuresta maastosta.

Kilpailupäivän aamuna on myös tärkeää vahvistaa hevosen ympäristössä vallitseva yleissopimus sen henkilökunnan kanssa. On toivottavaa, että hevonen on henkilökohtaisen hoidon alla, jota kontrolloi samainen henkilö yhdessä maiseman hoitajan kanssa. Tietyn vakaan henkilön läsnäolo auttaa helpottamaan hevosen lepo- ja palautumista sekä kontrolloimaan kaikkia etuja ennen laukkaamista.

Kun olet valmistautunut kilpailuun ja harjoitellut sopivasti, muistaettava muutamia vinkkejä: Aloita hitaasti ja lopeta hitaasti; Anna hevoselle taukoja ajoittain; Pidhtele kiirettä ja palkitse tunteita herkille hevosille; Pysy alhaisella paineella; Muista, ettet yritä muuttaa hevosen asentoa äkillisesti; Älä salli hevosen tehdä äkillisiä liikkeitä. Noudattamalla näitä sääntöjä voit antaa hevosellesi mahdollisuuden antaa parhaimman esityksensa kilpailuihin.

Hevosen valmistaminen kilpailuun on osa kokonaisvaltaista koulutusta ja sitä ei voida aliarvioida. Valmentajan ja hevosen välillä tulee olla luottamuksellinen suhde, jotta hevonen ymmärtää, mitä seiltä odotetaan ja saadaan parhaat tulokset.

Kilpailuvalmennuksessa pidetään huolta hevosen kanssa harjoittelusta, aloittaen tyhjentymisestä ja päättyen tavoitteeseen. Hyvän harjoittelusuunnitelman avulla voit seurata hevosesi fyysistä ja henkistä kehitystä. Valmentajan on tarkkaavasti pitänyt silmällä hevosen terveydentilaa ja aina haastettava se oppimaan uutta tietoa.

Jotta tuomarit ottaisivat huomaan hevosesi positiivisen esiintymisen, koulutussuunnitelmaan kannattaa sisällyttä myös ulkoasupuolen harjoittelua. Kilpailuiman hyvien rutiinien löytäminen auttaa hevosta taivuttamaan ratojen läpi ja tuntemaan itsensä mukavaksi vieraissa paikoissa.

Hevosen edustus tapahtumassa on hyvin tärkeä kilpaillessa. Hevonen tulisi esittää kiinnostuneena ja arvoituksessa, jotta tuomarit huomaavat sen energiaa ja innovatiivisuutta. Koska ratojen vaunuttamiseen liittyy erilaisia tekniikoita, niin niiden trainig on osin kilpailukelpoisuuden ennustaja.

Kilpailutapahtumassa kaikki kulmat kannattaa ottaa huomioon, mukaanlukien laadukas hoitaminen ja palkitsemisen myönteisen suorittaessa kilpailuratoja. Kilpailutapahtuman jalkeen hevonen tulee palauttaa rennoimmassa mahdollisessa mielessä seuraavaa tapahtumaa varten.

Hevosen valmistelu kilpailuun tulee aloittaa jo hyvissä ajoin. Kouluratsastusta harrastavalle ratsastajalle hevosen kilpailuvalmistelu on tärkeä oppimiskokemus. Huolellinen valmistautuminen ja harjoittelu voivat tuottaa todella hyviä tuloksia.

Ensimmäiseksi on tärkeää, että ratsastajalla ja hevosella vallitsee luottamuksellinen suhde. Tämän lisäksi ratsastajan on mietittävä, millaisen lajivalinnan hän tekee. Hevonen on tutustuttava valittuun kilpailuluokkaan. Kilpailuluokan vaatimukset ovat erilaiset eri radoille, ja hevosen tarpeet on tiedettävä. Yhdessä kilpailuluokassa tarvitaan nopeutta ja toisessa enemmän tarkkuutta.

Harjoitteleminen ja kouluttaminen ovat myös olennaisia osa-alueita hevosen kilpailemista varten. Ennen itse radalle menoa hevonen on saatava tuntemaan itse radan vaatimukset. Hevosta tulisi harjoitella joka normaalin treenin aikana erikseen myös radalla, jotta hevonen oppii ratavalmiuden.

Hevosen ravitsemuksen ja hyvinvoinnin on oltava prioriteetti -eli ratsastaja ei saa unohtaa hevosen sopivaa ruokintaa. Lisäksi pitäisi huomioida, että iho ja kaviot on pidettävä terveinä sekä tarkkana, etteivät ne ole vahingoittuneet millä mukaan kilpaileminen pois ottaakaan.

Hevosen fyysinen ja psyykkinen kunnontulo on viimeinen osa hevosen juoksuun valmistautumista kilpailuihin. Valmennusta varten on suositeltavaa saada ammattitaitoisten ammattilaisten ohjausta. Hyvien ohjeiden avulla voi auttaa ratsastajaa oppimaan kaikki tarvittavat asiat ja auttamaan hevosta menestymiseen kilpailuradoilla.

Kilpailuun valmistautuminen vaatii paljon aloitteellisuutta ja raskasta työtä sekä paljon harjoituksia, mutta kova työnteko kannattaa aina! Lopulta luottamuksellinen suhde ratsastajaan ja ratsuun sekä ennen kaikkea sopiva valmistelu noudattamalla varmasti tuottavat hedelmällisiä tuloksia!

Related Post

Ratsastus aloittelijoilleRatsastus aloittelijoille

Ratsastus saattaa tuntua monille aloittelijoille monimutkaiselta ja vaikealta, mutta todellisuudessa se voi olla hauska ja mielenkiintoinen laji. Ratsastuksesta voi nauttia niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin harrastajille. Jokaisella ratsastustunnilla aloittelija oppii uusia

Hevoshevos SuomessaHevoshevos Suomessa

Hevoshevos on ollut osa suomalaista kulttuuria jo vuosisatojen ajan. Yhä tänäkin päivänä on monia suomalaisia, jotka kuluttavat paljon aikaa omistamansa hevostensa parissa. Hevosta pidetään sekä urheilukumppanina, että lomailukumppanina. Monet suomalaiset